• SAUNAGUS

    NYD DEN DEJLIGE EFFEKT

Hvad er saunagus?

Traditionen med saunagus/sauna er oprindeligt fra Finland, men også lande som Tyskland, Grækenland og Italien har gamle traditioner med sauna, kurbade og dampbade. Det er derfor ikke nogen ny ting, men de seneste mange år har det i Danmark, udviklet sig som en ting, der hører spa og wellness til.

Saunagus er en form for terapi, som ved hjælp af æsteriske olier og varme, påvirker både krop og sind. Selvom der er begrænset forskning på området omkring effekten, så siges de æsteriske olier at have en afslappende, rensende og/eller opkvikkende effekt. Og mange beretter også om fantastiske oplevelser, som ender ud i afslapning og velvære.

Der findes mange forskellige oplevelser, da de såkaldte Gusmestre har hver deres stil. Dog kører de oftest 3 sæt af stigende intensitet, afbrudt af små pauser, hvor man har mulighed for at køle af og indtage væske.

Oftest handler saunagus dog om vekselvirkningen mellem det kolde og det varme. Det er dermed også de skiftende temperaturer der gør saunagus til en intens oplevelse. Er man ved havet/vandet, kombinerer man oftest de varme sessioner i saunaen, med et dyp i det iskolde vand. Den pludselige kulde får blodkarrene til at trække sig hurtigt sammen, og dermed udskiller kroppen endorfiner og adrenalin i blodet, som giver en følelse af energi.

Den intense oplevelse og følelsen af energi, får folk til at prøve saunagus igen og igen.

Sauna & Sygdom

Undersøgelser viser, at sauna kan få hjertet til at slå op til 50 % hurtigere. Det kan være både godt og skidt – afhængigt af ens helbredstilstand. Sauna kan gavne nogle ved smertelindring og øgning af bevægelighed.

Under saunagusen mister kroppen væske, og det sker uanset om man sveder eller ej. Bliver man kraftig dehydreret undervejs, kan man blive svimmel og få kvalme. Ligeledes kan det være skadeligt, hvis man eks. har en alvorlig nyresygdom.

Har man nogen sygdomme, bør man altid rådføre med sin læge.

Kurbad Limfjorden afholder Saunagus i weekenderne:

  • Fredag  kl. 17.30
  • Lørdag  kl. 14.00
  • Søndag kl. 12.00

Det er først-til-mølle princip, når du er inde i Kurbadet, og der er begrænsede pladser. Gusmestrene kalder til saunagus inden arrangementet starter.